Flower Power op Zomerfeest Oosteinde! 

24, 25 en 26 juni 2022 organiseert Buurtvereniging Oosteinde voor de 70e keer het Zomerfeest in Oosteinde. Dit jaar geheel in Flower Power thema. 

Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni is er een afwisselend programma voor jong en oud. 

Op de vrijdag beginnen de schoolkinderen met Flower Power spelletjes. Buurtvereniging Oosteinde heeft vrolijke onderdelen in petto zoals een opblaasbare stormbaan, dartbord, eendjes vangen,  mega-twister en vele andere spelletjes. Aansluitend is het frietfeest.  ’s Middags kunnen de kinderen hun talent laten zien tijdens de talentenshow ‘Oosteinde got talent’. 

Op vrijdagavond is het big party. De avond begint met zeskamp, waaronder een muziekquiz. De avond gaat over in een feestavond van Pappa di Grazzi. Papa di Grazzi is al jaren een spraakmakende act in het covercircuit. Niet voor niets behoort deze band al jaren tot de Nederlandse top van cover en partybands.

Op de zaterdagochtend om 10:30 uur start de feestelijke optocht van versierde wagens en individuelen. Na de prijsuitreiking is er feestmuziek van DJ Roelof. 

De zaterdagavond begint met een zenuwslopend estafettespel, een onderdeel van de zeskamp. Daarna gaat het dak eraf met Starstruck! Een waanzinnige show van de drie helden van de band. 

Zondagmiddag begint met een brunch, want van feesten krijg je trek. De leden worden weer getrakteerd op een heerlijke brunch. 

Als klap op vuurpijl de verkiezing van de origineelst verklede hippie van Oosteinde. Daarna start de zeskamp. Voor het eerst in de historie van het Zomerfeest Oosteinde gaan de teams verkleed in thema de strijd met elkaar aan tijdens de laatste onderdelen van de zeskamp.

Het feest wordt weer groots afgesloten door Erik Snijder en Rick Mulder, twee jonge jongens uit Ruinerwold die samen ER-geluid vormen en er een grandioos feestelijke einde van maken. 

Gedurende het hele feest is er kermis als vanouds verzorgd door MW Amusement uit Wildervank. 

Wat er verder allemaal gebeurt in dit weekend, lees je in de feestkrant en de socials. 

Huisregels

Voor de veiligheid van iedereen die op het feestterrein aanwezig is, heeft Buurtvereniging Oosteinde huisregels vastgesteld.

Eigen Risico

 • Het betreden van het terrein en het bijwonen van de optredens en festiviteiten zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. Buurtvereniging Oosteinde en haar vrijwilligers zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor enig letsel en/of materiële schade van bezoekers.
 • Op het evenement kan meer dan 85 DB(a) aan geluid worden geproduceerd. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor nadelige gevolgen die hierdoor wellicht op kunnen treden aan uw gehoor.

Ongewenst Gedrag & Strafbare Feiten

 • Op het terrein gelden de dagelijkse normen en waarden. Indien u zich niet aan deze regels houdt, zal u de toegang tot het terrein worden ontzegd en kunt u worden overgedragen aan de politie. eventuele schades zullen op u worden verhaald.
 • Bij het verlaten van het feestterrein wordt dringend verzocht rekening te houden met omwonenden.

Alcohol

 • Volgens de wet is de verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar niet toegestaan, evenals het nuttigen van alcohol door deze personen. Buurtvereniging Oosteinde wijkt niet af van deze wetgeving.
 • Het is niet toegestaan zelf meegebrachte drank op het terrein te nuttigen
 • Het is niet toegestaan tijdens de optocht drank te nuttigen

Drugs

 • Het gebruiken, in bezit hebben of verhandelen van soft- of harddrugs op het terrein is niet toegestaan. Bij constatering hiervan kunt u worden overgedragen aan de politie.

Roken

 • Het is wettelijk niet toegestaan in de feesttent te roken.

Vervoer

 • Auto’s, scooters en Bromfietsen zijn niet toegestaan op het terrein.
 • Fietsen dienen op de daarop aangewezen plaatsen geparkeerd te worden, parkeren geschiedt op eigen risico.

Overige

 • Het is niet toegestaan op glaswerk in bezit te hebben op het terrein.
 • Deponeer afval in de daarvoor bestemde containers op het terrein.